Zobacz, gdzie zamówić sól kłodawską niejodowaną, wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.
Związkiem chemicznym koniecznym do właściwego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie cechy ma sól kłodawska czy sól himalajska? Czemu powinno się ich używać podczas gotowania?
Atuty soli himalajskiej
Sól kuchenna to jedna z najważniejszych przypraw, która doskonale podbija smak potraw. Pomimo, że nadmierne wykorzystanie soli ma negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozważne dawki (w granicach 6 gramów dziennie) są niezbędne dla poprawnego działania organizmu człowieka. Sól dostarcza bowiem sód, czyli pierwiastek regulujący utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi i gospodarkę wodną. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest sól himalajska czerpana ze pokładów mających ok. 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie mnóstwo wartościowych minerałów i pierwiastków, m.in. magnez, selen czy żelazo, a jednocześnie nie posiada niebezpiecznych składników i zanieczyszczeń, np. metali ciężkich. Sól himalajska doskonale podkreśla smak potraw i jest sprzedawana zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – źródło wapnia, magnezu i żelaza
Sól kłodawska niejodowana natomiast to artykuł o dużym poziomie czystości – posiada prawie 97% NaCl i stanowi wspaniały do tradycyjnych kiszonek. Jest między innymi kopalnią wapnia, cynku czy potasu, innymi słowy składników koniecznych do utrzymania pełni wigoru. Sól kłodawska wydobywana jest w kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , tym samym nie zatraca swoich właściwości i jest bez problemu wchłaniana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska niejodowana jest często używana nie tylko w gastronomii, ale również sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasze dane teleadresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]