Kiszone ogórki powinniśmy jeść często. Dowiedz się dlaczego

Na kanapce, w zupie, w sałatce warzywnej czy w formie dodatku do dania głównego – kiszone…

Żurek i barszcz biały – pyszne zupy na mącznym zakwasie

Ostatnio rzadko już jemy dwudaniowe obiady. Przez ciągły braku czasu, co generuje konieczność natychmiastowego nasycenia się,…

Krakowska Piekarnia Pochopień

Tradycyjne produkty Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została…

Kapsułki do ekspresu Tchibo Cafissimo – można kupić ich zamienniki

Technologia parzenia kawa w kapsułkach została opracowana ponad czterdzieści lat temu i powoli pozyskała sobie miliony…

Kilka słów o zamiennikach kapsułek do Dolce Gusto

Ekspresy do kawy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na stałe wtopiły się już w pejzaż…

Cechy żywności ekologicznej

Od dynamicznego rozwoju przemysłu spożywczego, który daje się zauważyć od zeszłego stulecia, produkty jedzone przez nas…

Barszcz czerwony to nie tylko zupa na święta

Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to danie jedynie na święta, którą spożywamy zwykle w trakcie…

Chrupkie i zdrowe przekąski – o popularnych domowych kiszonkach

Warzywa kiszone są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że uważamy, iż jest to głównie…

Lecznicze właściwości soku z kiszonych buraków

Zalety kiszonek Wprowadzenie do swojego codziennego jadłospisu kiszonych warzyw i owoców lub soków z kiszonych warzyw…

Pierwsze lekcje samodzielności – warsztaty kulinarne dla dzieci

Dzieci uwielbiają brać udział w gotowaniu – dekorować wypieki bądź wybierać i przynosić składniki. Chcesz podsycić…