Cechy żywności ekologicznej

Od dynamicznego rozwoju przemysłu spożywczego, który daje się zauważyć od zeszłego stulecia, produkty jedzone przez nas…

Barszcz czerwony to nie tylko zupa na święta

Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to danie jedynie na święta, którą spożywamy zwykle w trakcie…

Chrupkie i zdrowe przekąski – o popularnych domowych kiszonkach

Warzywa kiszone są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że uważamy, iż jest to głównie…

Lecznicze właściwości soku z kiszonych buraków

Zalety kiszonek Wprowadzenie do swojego codziennego jadłospisu kiszonych warzyw i owoców lub soków z kiszonych warzyw…

Pierwsze lekcje samodzielności – warsztaty kulinarne dla dzieci

Dzieci uwielbiają brać udział w gotowaniu – dekorować wypieki bądź wybierać i przynosić składniki. Chcesz podsycić…

Na kursach gotowania poznasz przydatne techniki kulinarne

Samodzielne przyrządzanie potraw w domowym zaciszu ma niemało plusów. Największym z nich jest z całą pewnością…